U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De producteisen

 

De EN 1090-2 en de EN 1090-3 omschrijven in 12 hoofdstukken en 13 bijlagen de technische eisen aan de uitvoering van staal- en aluminiumconstructies. Onderscheidt in de verschillende typen constructies wordt nu geregeld door de invoering van een viertal uitvoeringsklassen EXC.1 tot en met EXC.4, waarbij de gevolgschade bij een eventueel bezwijken, de aard van de belastingen en de moeilijkheidsgraad van de uitvoering bepalend zijn. Deze uitvoeringsklasse kan voor een gehele constructie, voor een constructie onderdeel, of zelfs voor een afzonderlijk constructiedetail worden vastgesteld.

 

Aangezien er meer staalconstructiebedrijven zijn die bouwonderdelen fabriceren dan aluminiumconstructiebedrijven, wordt op deze website vooral gesproken over de staalconstructie eisen. Dat wil niet zeggen dat wij onbekend zijn met de EN 1090-3, in tegendeel zelfs! Wij verstrekken u graag onze referenties betreffende de aluminium verwerkende bedrijven die wij ondersteund hebben met het behalen van het EN 1090-1 certificaat in combinatie met de EN 1090-3 Exc.3.

 

In de volgende pagina's worden de hoofdstukken die toelichting nodig hebben uitgelicht. 

 

 

 

 

 

LASconsult