U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Basismaterialen

 

Over het algemeen genomen moeten materialen (basisproducten), bedoeld om te worden gebruikt voor de uitvoering van staalconstructies, worden gekozen uit de van toepassing zijnde Europese normen zoals opgesomd in de EN 1090-2. Indien materialen moeten worden gebruikt die niet worden gedekt door de opgesomde normen, moeten hun eigenschappen zijn gespecificeerd. Dit houdt in dat de keuze voor een materiaal niet meer zo vanzelfsprekend is.

 

Wij kunnen u alle ins en outs vertellen over materiaalcertificaten, materiaaleigenschappen en materiaal identificatie. Tot S275 valt het mee, maar vanaf S355 moet er goed opgelet worden welk materiaal u besteld en wat u uiteindelijk van uw leverancier ontvangt, thermisch gesneden of niet. 

 

Uw leverancier moet net als u ook voldoen aan de eisen van de EN 1090-2 op het gebied van materiaalcertificaten. Als deze ook deelbewerkingen zoals thermisch snijden en het maken van gaten voor verbindingsmiddelen voor u uitvoert, dan moet hij er ook voor zorgen dat hij de noodzakelijke beproevingen heeft uitgevoerd (zie ook voorbewerken en samenstellen).

 

 

 

 

 

 

LASconsult