U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Lasmethodekwalificaties

 

De basis voor laskwaliteit is het beschrijven en kwalificeren van lasmethodes. Door middel van lasmethodekwalificaties (LMK) kunt u aantonen dat de door u gelaste constructies aan de gestelde normen voldoen. Er zijn volgens de EN 15607 serie verschillende manieren om te kwalificeren, wij hanteren altijd de goedkoopste!

 

Mocht uw kwalificatie niet in het basispakket opgenomen zijn, dan beschikken wij over ervaren personeel dat u ondersteund in het traject naar de kwalificatie. Op basis van uitgebreide normkennis en ervaring wordt uitvoerig geanalyseerd welke materiaalsoort, toevoegmateriaal en parameters voor u van toepassing zijn. Deze gegevens worden vastgelegd in een voorlopige lasmethodebeschrijving (vLMB/pWPS). Vervolgens wordt er bij u op locatie een proefstuk gelast. Wij dragen er zorg voor dat dit proefstuk NDO en DO wordt onderzocht door onafhankelijke onderzoeksbureaus. De uiteindelijke lasmethodekwalificatie wordt voorzien van alle onderliggende documentatie aan u geleverd.

 

Door de uitgebreide aandacht die wij besteden aan analyse van relevante gegevens in het voortraject, geven wij u garantie op de inhoud van het certificaat binnen het geldigheidsgebied van de van toepassing zijnde norm. Daarnaast dragen wij er zorg voor dat u met een minimaal aantal kwalificaties zoveel mogelijk normen afdekt. Dit kan zeer interessant zijn indien u voor meerdere opdrachtgevers onder verschillende normen fabriceert.

 

 

LASconsult