U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Lasserkwalificaties 

 

Mede door invoering van de EN 1090-1, ontstaat de vraag naar gekwalificeerde lassers. U moet aantonen dat uw lassers kunnen lassen conform de lasmethodekwalificaties die u hanteert. Uw lassers dienen door middel van het leggen van een proeflas welke getest wordt aan te tonen dat zij over de juiste handvaardigheid beschikken.

Onze consultants ontzorgen u in dit proces. Hij begeleidt de lasserskwalificatie van A tot Z. Zo is hij aanwezig tijdens het proeflassen en voert hij aansluitend visueel onderzoek uit. Vervolgens draagt hij er zorg voor dat het proefstuk NDO en/of DO onderzocht wordt. Als de beproevingen met positief resultaat afgerond zijn, ontvangt de lasser een certificaat waarop is aangegeven binnen welke reikwijdte hij mag lassen. Deze certificaten kunnen worden uitgegeven volgens de normen EN-ISO 9606-1 (staal/RVS), EN-ISO 9606-2 (aluminium) en EN-ISO 17660-1 (betonijzer)

 

Lasserskwalificaties dienen volgens alle genoemde normen halfjaarlijks bevestigd te worden. De EN-ISO 9606-1 vormt hierop een uitzondering, omdat deze certificaten ook verlengd moeten worden. Echter geeft de norm u de mogelijkheid om een keuze te maken uit 3-verschillende methodieken om de certificaten te verlengen.

Wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze lassersdatabase. Wanneer uw lassers hierin geregistreerd staan, ontvangt u van ons een compleet overzicht van alle lascertificaten op naam van uw bedrijf en werknemers. Daarnaast ontvangt u een maand voordat de LK bevestigd/verlengd moet worden bericht van ons. Deze extra service heeft als voordeel dat uw kwalificaties hun geldigheid niet verliezen en opnieuw moeten worden behaald.

 

LASconsult