U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Nieuwe uitgave van de EN 1090-2:2018

Gepost 2018/09/15

Onlangs is er een nieuwe versie van de EN 1090-2 verschenen. Hierin staan een aantal belangrijke wijzigingen. De wijzigingen worden binnenkort op het NIL/BIL lassymposium door Sebastian de Groot (IWE) gepresenteerd. Het lassymposium vindt plaats tijdens de NIL-verbindingsweek op 30, 31 oktober en 1 november in de Evenementenhal te Gorinchem. Voor meer informatie over de verbindingsweek kunt u de volgende website raadplegen NIL-verbindingsweek 

 

Hebben de wijzigingen nu ook direct gevolgen voor uw EN 1090-1 certificaat? Nee, nog niet. De gewijzigde eisen worden binnenkort doorgevoerd in de auditschema's. Tot die tijd zal er volgens de oude EN 1090-2:2008 versie geauditeerd worden. Hierover zijn alle NOBO's het eens. 

 

Is de nieuwe uitgave alleen in het Engels verkrijgbaar? Ja, helaas wel. De verwachting is dat de Nederlandse vertaling eind 2018 beschikbaar is. 

 

Worden er ook trainingen georganiseerd waar de wijzigingen behandeld worden? Ja, Bouwen met Staal heeft aangegeven najaar 2018 trainingen te willen organiseren.

LASconsult